Banner

Monday, October 29, 2012

Как да си направим тен през зимата

Ако се опитвате да изглеждате здрава и нежна тази зима, а след това обмисляте да използвате спрей за тен. Това не е решението! Наистина е много трудно да се постигне равномерен тен с такъв продукт. Затова може да следвате съветитете ни по-долу.

Първо може да посетите солариума за няколко процедури. Важното е те наистина да бъдат няколко (най-много 5), защото всички знаем, че той не е никак полезен. Не забравяйте да използвате и овлажняваща козметика през това време, защото салариумът изсушава много кожата. Той ще ви помогне да направите основата за вашият хубав тен през зимата.

След това ще поддържате цвета на кожата си с нещо напълно безвредно и това е храната. Консумацията на овесени ядки предотвратява сивкавия цвят на вашата кожа. Тенът ви посивява когато страдате от понижено настроение и тонус, а това е характерно за зимния сезон. При усвояването на въглехидратите на овесените ядки се получава ефект на задържане на цвета на вашият тен.

Обърнете внимание и на хранителните продукти, които са богати на витамин А и бета-каротин. Те стимулират производството на веществото меланин, което придава на кожата златист оттенък. Бета-каротинът се счита за един от най-мощните естествени активатори на загара и можете да си го набавите от червено-оранжевите зеленчуци и плодове, като пъпеши, праскови, кайсии, моркови, дини, а също и от яйцата, зехтинът и рибата.