Banner

Saturday, December 22, 2012

Празници с роднините на половинката

Зимните празници могат да се превърнат в истинско бойно поле. Когато човек порасне, той обикновено се отделя от бащиния дом и заживява свой собствен живот.

А какво ще кажете за свекъра и свекървата–без значение дали са потенциални такива или вече реални. На собствените си родители човек може да каже много неща, но на чуждите? А и по правило те винаги са недоволни от половинката на сина си. И без това е толкова трудно в днешно време да си намерите точната половинка, нужно ли е да позволите на неговите родители да съсипят връзката или бракът ви?
Ето и как да се справите по-лесно с присъствието им около празниците:

Не очаквайте другото семейство да е като вашето
За някои това е добра новина, за други-не. Само, защото някои традиции са едни у вас и има конкретен ред, не очаквайте това да е същото и в семейството на гаджето ви. В някои семейства си подаряват големи подаръци, в други минават само със сладки работи. Бъдете отворени към различията, не ги правете на въпрос и не си създавайте конкретни очаквания, които после могат да ви разочароват и да скапят празниците ви.

Дръжте се с повишено внимание към половинката си
Ако те са по-консервативни, гледайте да не се мляскате пред тях, за да не срещате мърморене и укорителни погледни. Ако сте по-избухливи, се сдържайте и не му повишавайте тон. За обиди и дума не може да става. Все пак мама и тате са там, за да ви преценяват и ще бранят синчето си като орли.

Опитайте да се впишете към неговата рода
Не, че не трябва да бъдете себе си, но е трудно да се отпуснете на 100% и дори не е желателно. Особено, ако сте на гости в тяхната къща. Влизайки в техния „тон" ,си спестявате вероятността да станете смешни, глупави или странни, заради което те после няма да спрат да опяват на вашата половинка.

По-внимателно с емоциите и жестовете на комуникация
В някои семейства не е прието да се потупвате по рамото или да се побутвате, докато говорите. Не е необходимо и да се хвърляте като бесен тигър върху родителите на любимия човек за поздрав. Много е трудно е да се уцели точния начин на комуникация, но се старайте да пазите някаква златна среда, за да не правите грешки.

Не очаквайте всички да ви заобичат
Колкото и да сте неотразими, не е възможно всички да ви обичат. Опитайте да дадете най-доброто от себе си да впечатлите неговите роднини, но бъдете подготвени, че все пак може и да не успеете.

Забавлявайте се
Вече ви е ясно, че ви очакват напрегнати моменти по празниците с чуждата рода, но това не е краят на света нито изпитанието на живота ви. Не забравяйте, че вие все пак трябва да се отпуснете и да си починете. Ако в стремежа си да им се харесате се пренапрегнете, това ще се превърне в ад за връзката ви и ще изкара най-лошото от вас наяве.