Banner

Tuesday, April 23, 2013

Съвети за грижа на вашата коса

Често за поддържане на косата ни не са нужни професионални и скъпо струващи грижи, а най-обикновени и дори леко нестандартни методи. 

Днес ще ви представим няколко
такива трика:

Изсветляване
Всички знаят трика за изсветляване с лимон. Авторството за него често се приписва на Клаудия Шифър и тя неведнъж е разказвала за метода. А стилистът Кайл Уайт прави много ценно допълнение към този съвет. Най-естествени резултати, по мнението на стилиста, ще се получат, ако съчетаете портокалов и лимонов сок. Преди излизане на слънце, нанесете на отделните кичури или на цялата коса коктейл от свежо изстискани лимон и портокал. Нюансът на русо, който се получава ще бъде по-топъл и златист, значи и по-естествен.

От друга страна, ако обливате косата си с лайка, тя също ще изсветлее. И двата метода обаче вършат работа само при естествени кестеняви или светли коси.

Защита на кожата на главата
Съществуват средства, които съдържат прекалено много химически съставки, дразнещи кожата на главата. И тук не става въпрос единствено за бои, а понякога и шампоани. Някои от нас притежават прекалено чувствителна кожа и даже най-обикновените дезинфекциращи компоненти могат да предизвикат изсушаване, лющене, раздразнение. Има решение и то е съвсем просто. Открива го Рита Хазан - колорист от Ню Йорк. Преди да боядисате косата, добавете към средството пакетче подсладител. Той помага за неутрализиране на нивото на киселинност.

Премахнете пърхота
Пърхотът се нуждае от вниманието на трихолог. Но и в момента на лечение ни се иска главата да не е побеляла от него. Затова помагат таблетки "Ибупрофен". Така смята Оскар Блади, стилист от Ню Йорк.

Натрошете няколко таблетки в шампоана и подобно на скраб, който почиства лицето, тази смес премахва пърхота и мъртвата кожа от кожата на главата. Получавате наистина деликатен скраб за кожата на главата.

Четка за зъби за коса
Стилистът от Ню Йорк Сара Потемп смята, че четката за зъби е отличен инструмент за косата. Първо тя съветва да я използвате като гребен, когато е необходимо деликатно да оправите някои косъмчета във вече готова прическа. Второ, четката за зъби може да окаже сериозна помощ при домашното боядисване. Тя е пластмасова и не влиза в реакция с оцветителите, така че именно тя е най-доброто средство за оцветяване на корените.

И още – винаги използвайте четката, когато ви е нужна идеално гладка повърхност, например на конската опашка.

Обем в корените
Стилистът Евгений Тойе предлага много забавен метод за придаването на обем в корените на косата. Стилистът смята, че обемът ще се запази за дълго, ако на влажните корени нанесете малко изпрано нишесте, а след това придаде на косата желаните форми.