Banner

Friday, December 14, 2012

Маска с шоколад

За да се спасите от чувство за вина, че сте залепили още няколко калории на себе си, използвайте шоколада за разкрасяване, а не за ядене.
Шоколадът, особено черният и горчивият, е богат на полифеноли с антиоксидантни свойства. Освен това съдържа витамини и полезни за кожата минерали като магнезий, сяра, калций, желязо, мед, цинк, фосфор и манган – истински еликсир на красотата.
Маските от шоколад са с подмладяващ ефект, влияят благотворно на състоянието на кожата, благоприятстват по-бързото зарастване на малки ранички и драскотини.

Рецепта:
Ще ви трябват няколко парчета шоколад (20–30 г), 1 ч. л. овесено брашно или нишесте, 1 ч. л. зехтин (но може и бадемово, кокосово или сусамово олио).
Разтопете шоколада на водна баня, без да го оставяте да кипне. Прибавете зехтина и брашното (или нишестето) и разбъркайте до получаване на еднородна маса. Нанесете маската на лицето, шията и деколтето и изчакайте да действа 20–25 мин. Отмийте я с топла вода.

Тази маска е подходяща за всеки тип кожа, в това число и за чувствителната, с изключение единствено на мазната.