Banner

Sunday, November 11, 2012

Магията на червилото

90% от жените използват редовно червила, но за съжаление не винаги уцелват точният цвят за тях.

Вижте цвета на устните си, без никакъв грим за да можете да придобиете най-правилна преценка, червеникав, тъмно или светло розов, бежов или тъмно бежов до кафяв. Вашия естествен цвят на устните предоставя чудесна насока във вашия избор от цветове. Първо започнете с избора на червила, които да са в една и съща линия цвят, тоест няколко нюанса от по-тъмен до по-светъл. Това би означавало, че можете да носите както леки розови цветове, така и много светло до средно розови и дори червеникави.

Използвайте четка за устни и малко огледало, при прилагането на силни цветове, така че да не боядисате външните краища на устата си. Нанасяйте молив за устни за да запазите червилото по- дълго върху устните, попълнете устните с молив преди да нанесете червило. Това действа като база цвят, която задържа червилото.

Изборът на подходящото за вас червило е толкова лесен , колкото не можете и да си представите. То трябва да бъде 1 или 2 тона по-тъмно от цвета на кожата ви.

  • Жени с бяла кожа, изглеждат страхотно в червила в прасковен цвят, розово и леки корали. Стойте далеч от кафяви и тъмни тонове. 
  • Тези със среден цвят на кожата могат да си позволят малко по-тъмен цвят. Ще изглежда страхотно в цветовете на горските плодове. Избягвайте ярко червени нюанси, заложете на бордо за вечерен грим. 
  • Ако кожата ви е тъмна препоръчвам кафявите тонове като шоколадово, карамелено, златисто или винен цвят, а защо не и малиново червило.

Помислете и за зъбите си. Ако вашите зъби ви се струват леко жълтеникави, като гримьор ви съветвам да избягвате какъвто и да е вид на портокал, където акцентира жълто. Трябва да носите червила със сини оттенъци, които включват розово, винено. Ако имате хубави бели зъби, можете да носите нещо, което е ОК за вашия тип кожа.