Banner

Sunday, December 2, 2012

Как да запазим прическата си в лошото време?

Днес ще ви покажем няколко страхотни трика, с които да запазим косата си идеална дори и в лошото време.

Студена струя
Една от най-големите неприятности е да се стараем 30-40 минути за перфектно изправена коса и изведнъж да се окажем в центъра на буря, която разрошва готовата ни прическа. Един от ефикасните трикове е след изправяне да продухаме леко косата си със студената струя на сешоара, така запечатваме прическата и тя ще се запази за по-дълго.

Силни фиксатори
Колкото и да не обичаме прекалено силните фиксатори за коса–спешната нужда изисква отчаяни мерки. Един от лесните варианти косата ни да се задържи на мястото си е като напръскаме обилно със супер силен лак за коса.

Не връзвай косата си стегнато 
Една от любимите ни прически е високо вдигната конска опашка, прибрана по перфектен начин. Да, но ако навън е ветровито, първото нещо, което ще се случи с прическата, е просто да се развали. Затова ви предлагаме да вържете косата си на нисък кок и умишлено да извадите няколко кичура отпред, които колкото и да се рошат, все ще бъдат сладки и сякаш на мястото си.

Къдрава коса 
Ако искате да носите косата си пусната, най-добре я начупете с малко пяна и дифузер. Така вятърът само ще освежава гривата като се създава допълнителен обем директно от природата. Поиграйте си с няколко плитки, поставете лента за коса – използвайте въображението си и създайте от дефекта-ефект.