Banner

Thursday, November 15, 2012

Шапката и косата ни под нея

Носенето на шапка през зимата е задължително, ако искаш да предпазиш косата си. Само че шапката често си прави много лоши шеги с прическата ни–когато отидеш на среща и си свалиш шапката, се оказва, че косата ти е застанала в невъобразими форми и е залепнала за главата ти.

Това обаче не е неизбежно. С няколко лесни стъпки можеш да избегнеш сплескването на косата си под зимната шапка.

Изсуши я добре
Ако се къпеш точно преди да излезеш, в никакъв случай недей да оставяш косата си влажна и да я захлупваш с шапката. Това не само може да ти докара настинка, но и със сигурност ще прецака добрия вид на косата ти. Когато косата е влажна и нахлузиш върху нея шапка, тя ще изсъхне във формата на шапката, а точно това се опитваме да избегнем.

Избери подходящ продукт
Стилизиращите продукти за коса с твърде силна фиксация не са добра идея за зимата. Колкото по-добре фиксираш косата си, толкова по-трудно след това ще поправиш щетите от шапката. Затова избери по-слаб продукт.

Избери си подходяща шапка
За косата ти е най-добре да си избереш шапка, която не прилепва плътно към главата ти. Ако между косата ти и шапката има малко разстояние, прическата ти далеч няма да е толкова зле, когато свалиш шапката. Особено много внимавай с шапките, които се нахлузват ниско над очите–с тях бретонът ти ще придобие доста окаян вид. Също така, ако косата ти често се наелектризира, вълнените шапки не са най-добрият избор.

Сваляй шапката отвреме навреме
Ако имаш възможност, сваляй шапката отвреме навреме–докато пътуваш в колата или в обществения транспорт, като влезеш някъде на закрито и т.н. При всяко сваляне прекарвай пръсти през косата си, за да й възвърнеш загубения под шапката обем.

Пробвай тези няколко неща и ще видиш, че е възможно едновременно да ти е топло и да изглеждаш добре.