Banner

Saturday, November 10, 2012

Всичко за перманентния грим

Тази процедура позволява да се подсили цвета на бледите устни или вежди, както и да имитира очна линия. Неправилните или липсващи вежди, могат да се възстановят според желаната от вас форма, а устните с нарушен контур ще изглеждат по-съвършени и естествени от всякога. Перманентния грим ще се запази до няколко години и ще промени видимо чертите на вашето лице.

Какво представлява перманентния грим?
Перманентния грим е вид козметична татуировка, при нея оцветяващите пигменти проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса. Те са съставени главно от оцветители с минерален произход.

Колко време издържа този грим?
Естественото излющване на кожата предизвиква отслабване на цвета за период от една до три години, според интензитета на имплантирания пигмент. Т.е. светлите цветове ще се задържат за по-кратък период от тъмните. Обикновено срокът е 2 до 5 години (след задължителното ретуширане).

Как ще се чувствам след процедурата? 
Веднага след сеанса полученият цвят ще е по-интензивен, но постепенно избледнява за около седмица. Около 50% от имплантирания пигмент се абсорбира от организма, а останалия отпада заедно с леките корички, които ще се образуват след повърхностното издраскване на кожата.

Ще боли ли?
По време на процедурата се използва локален анестетик, който обезболява третирания участък и усещането е като при обикновена епилация.

Колко струва процедурата?
Цената за поставяне на перманентен грим варира, в зависимост от козметичното студио, където ще отидете, качеството, резултата и от това, колко зони трябва да бъдат татуирани. Проучете повече от едно място, преди да вземете окончателно решение. Обикновено по-високата цена идва и от качеството на услугата и квалифицирания персонал. Нашият съвет е да не пестите от това. Тук става въпрос не само за външна красота, но и за вашето здраве.

Защо да избера перманентен грим?
Перманентният грим е идеален за жени, които трябва винаги да изглеждат по най-добрия начин, но нямат възможност да го поддържат през целия ден. Така в края на деня макияжът ви ще бъде такъв, все едно току-що сте го поставили.
Подходящ е за дами, които имат алергии към някои видове грим. И разбира се, ако трябва да коригирате нещо в устните или веждите си например, няма да е нужно да го правите всеки ден. Също така може спокойно да отидете на басейн, да влезете в морето, без да се тревожите, че спиралата ви ще се размаже. Може да изберете цвета на постоянния грим от широка гама цветове, или да бъде направен нов нюанс специално за вас.