Banner

Friday, November 30, 2012

Навици, с които ни дразнят мъжете

Избирателно чуване
Той ни слуша, кима разбиращо с глава, а в същото време се е загледал зад рамото ни право в телевизора. Толкова ли сме скучни, или е заложено в мъжката природа казаното да влиза през едното ухо и да излиза през другото?

За да ни чуват мъжете, може би трябва да опитаме следната стратегия - да използваме само двете вълшебни думички "секс" и "храна".

В този ред на мисли, ето как биха протекли разговорите ни със силните ни половинки: "Секс. Моля те изхвърли боклука", "Храна. Ще напазаруваш ли?", "Гола съм. Закуската е готова от половин час".

Бъркотия навсякъде
"Моят дом е моята крепост", казали са хората, но нека да не го превръщаме в кочина. Може майките на мъжете ни да са вървели подир тях, за да събират оставените чорапи по пода, хвърлената хавлия след душ, мръсните чинии на масата, но ние сме техни любими, а не прислужници.

Вярно е, че съвременната жена трябва да бъде няколко неща едновременно, или поне се опитва. Съпруга, майка, приятелка, професионалист. Дългият работен ден обаче не е нужно да продължава и у дома. Слугуването не е в длъжностната ни характеристика.

Космите след бръснене
Сигурни сме, че ако мъжете влизаха след нас в банята и откриваха косъмчета от току-що избръснатите ни крака, нямаше да бъдат особено щастливи. Мивката, по която откриваме брадата им, предизвиква абсолютно същите емоции.

Разбираме, че бръсненето на лицето е неприятно рутинно занимание, но това не е битка на жените. Затова "мъже" чистете след като сте минали през банята.

Мъжката болест
Диагнозата "мъжка болест" се поставя на мъже, склонни да преувеличават болежките и оплакванията си. Най-малкото неразположение се превръща в животозастрашаваща болест. Ролята на медицински сестри ни допада, но не и след петия път, в който сте ни накарали да отидем до аптеката или да ви претоплим чайчето, защото било изстинало. После пък било твърде горещо.

Стегнете се и се благодарете, че сте мъже. Ами ако всеки месец имахте цикъл и трябваше да износите и родите дете? И не излизайте с примера за казармата. Първо - изтърка се. Второ - вече не важи.

Вдигнатият капак на тоалетната чиния
Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния е стара, колкото света. Или поне от времето на първата вътрешна тоалетна.

Не ни дразни толкова фактът, че оставяте капака нагоре - в противен случай ще изцапате навсякъде - колкото липсата на мисъл за нас.