Banner

Sunday, November 25, 2012

Секса по време на бременност

Всяка бременност започва със секс. Освен това в повечето случаи, докато жената разбере за бременността, обикновено месец след акта на зачеване, тя вече многократно е правила секс.

Всъщност, дали сексът е допустим през бременността зависи само от няколко фактора:

- Състоянието на жената, тъй като е известно, че бременността носи своите неразположения, независимо дали те са физически или емоционални.
- Желанието за секс и на двамата.
- Дали двойката ще може да се адаптира при настъпващите промени. Например, през последното тримесечие също няма забрана за полови сношения, но е възможно да се изпитва неудобство заради заемането на по-нехарактерни пози за двойката.
- Дали бременността се развива нормално – което се отнася за рисковите случаи, когато половият акт би могъл да предизвика появата на контракции, при недостатъчност на маточната шийка и други медицински показания.

Според някои сексът през бременността е дори по-вълнуващ, което е напълно обяснимо, имайки предвид, че повишаването на женските полови хормони допринася за по-доброто овлажняване на влагалището, от там по-бързо достигане на върхово удоволствие и при двамата. Въобще, хормоните, сякаш се наговарят да изпълняват солидарна с жената роля, защото оргазмът става много по-възможен.

Не забравяйте, че въпреки че бременността твърде много изменя женското тяло, то остава не по-малко сексапилно. Помислете само – гърдите наедряват, формите стават сочни и жената развива силна чувствителност...