Banner

Saturday, December 1, 2012

Най-честите причини за раздяла

Изневярата
Изневярата е най-честата и най-основателна причина за радяла. И съвсем логично – ако някой нарани егото, потъпче достойнството и разбие сърцето ви, нормално е да не искате да бъдете с него.

Липса на комуникация
Когато имате дълбока връзка с някой, обикновено говорите – разказвате как е минал денят ви, споделяте проблемите си, допитвате се до мнението му за проблем или трудност при взимане на решения. Но какво се случва, когато тази връзка я няма и остане само сексът? В един момент неминуемо се стига до разруха на взаимоотношенията.

Без интимност
Разбира се, не всичко се гради само на добрата комуникация в една връзка. Ако беше така, щеше да се нарича приятелство. В моментът, в който нямате сексуално привличане към партньора или пък той няма към вас – раздялата е естественият завършек на това мъчение.

Болезнената ревност
Знаете ли, ревността наистина е болестно състояние, но и не само – тя задушава и убива любовта и в двама ви. От една страна онзи, който ревнува изпитва несигурност, а този, който бива ревнуван, се чувства недооценен и сякаш незаслужил доверие.

Параноя
Непрестанно ли се страхувате, че гаджето ви ще скъса с вас? Често ли му го споделяте? Така сама подтиквате половинката да направи първата крачка към раздялата, дори и да не го усеща.

Заповедите
Това, че си с някой, не значи, че си господар на живота му. Не можеш да му казваш какво да прави, с кого да се вижда, в колко часа да се прибира в къщи и каква четка за зъби да ползва.