Banner

Monday, December 31, 2012

Грим за новогодишната нощ

Новогодишен грим е гримът, който няма да остане незабелязан. Новогодишният грим трябва да е шик, драматичен и да излиза идеално на снимки. Новогодишният грим е по-ярък, по-силен и по-блестящ от класическия грим. Класически, изтънчен, авангарден или изкусителен, новогодишният грим трябва да прави впечатление.

Вижте някои основни правила за перфектен резултат:

Основа: ключът към успешния новогодишен грим е перфектната основа. Основа за грим и фон дьо тен със сатенена или матова консистенция ще придадат на лицето по-изтънчен вид. Поставете коректор там, където е необходимо. Не забравяйте външния ъгъл на очите, гънките на носа и ъглите на устата. Пудрата е много важна за улягане на основата и коректора, и за предпазване от поява на лъскавина. Сложете и разнесете осветител или бронз в С-формата около очите, за да повдигнете скулите и веждите и да внесете повече светлина в тази зона. Не забравяйте откритите рамене, ръце и деколтето. Овлажнете предварително и добавете накрая пудра с блестящи частици за празнична магия.

Руж: Използвайте два нюанса руж, за да създадете естествени, но елегантни бузи. Подчертайте скулите, като сложите под тях студен тъмен тон (нещо подобно на естествената ви руменина), след това добавете по-светло червено-розово на ябълките на скулите, като смесите двата цвята нагоре и настрани към линията на косата и надолу към челюстта.Сложете малко и на слепоочията.

Очи и устни: Може да гримирате очите по хиляди начини за новогодишен грим и дори не е нужно да спазвате правилото “силен грим на очите – бледо червило, и обратното”.Това, което придава празничност на новогодишния грим, са брокатът и блестящите камъчета. Пудра с блестящи частици. Брокатени сенки за очи. Блестящи камъчета около очите. Сух брокат във вътрешния или външния ъгъл на очите. Сух брокат на веждите. Спирала за очи с блестящи частици. Блестяща очна линия. Блестящ гланц за устни. Брокатено червило.
Изчистеният контур на устните също е сред тенденциите, на които трябва да обърнете внимание за празничния си грим. Ако предпочитате по-меки и нежни цветове за очите, фокусирайте се върху по-големия контраст в долната част на лицето си, като го направите по-секси. Експериментирайте с червило в тъмни нюанси – къпина, череша, виолетово и бордо. Друг интересен вариант за вашите устни са червило и гланц за устни в студено ярко розово или оранжево. Ако се спрете на грим в стила на петдесетте години, „границата“ на устните ви трябва да е гладка, ясна, без отблясъци или матиран край.