Banner

Friday, December 28, 2012

Удължаване на коса с капси

Наред с всички начини за поставяне на коса, които до сега ви представихме, сега идва ред и за един друг практикуван метод за удължаване - този с т.н. метални капси. Това са малки метални кръгчета, с помощта на които можете да носите удължената си коса за по-дълго време, без да я сваляте.Тук вграждането на допълнителна коса може да стане, както с треса, така и с кичури коса, зависи от визията и от имиджа, който искате да създадете.

Технологията е идентична по отношение на разкрояването на тресата, както в случая за удължаване с клипси. Отново ще се наложи да ви измерят обиколката на главата и да се уточни на място кой пласт точно къде ще бъде позициониран. След което се пристъпва и към самото удължаване. На практика кичур от собствената Ви коса се прихваща с кичур от прикачената коса, като и двата вече завързани здраво се поставят в капса и се притискат механично със специални клещи. Доста прецизност и професионализъм се изисква за правилното удължаване на коса с капси. Тези метални приспособления се продават в различни цветове, и стилистът е препоръчително да сложи на косата Ви такъв, който е в съответствие с цветовата гама на косата, с която сте решили да се удължавате. Имат и различни размери. Но за да не се забелязват - капсите трябва да са поставени професионално, в непосредствена близост до оплитането на тресата, където трябва да се намира и самият възел.

Този метод се препоръчва предимно при гъсти и къдрави коси, тъй като при по-тънките коси има вероятност капсите да прозират, както и при поддръжка собствените Ви захванати кичури да бъдат прерязани.