Banner

Saturday, December 8, 2012

Колко често трябва да правим секс?

Някога задавали ли сте си въпроса колко често трябва да правите секс? Според някои от експертите, честотата на сексуалните игри трябва да бъде минимум 3 пъти седмично, а други са абсолютно уверени, че веднъж месечно е съвсем достатъчно. Трети пък решиха, че мъжете и жените трябва да правят любов пет пъти в седмицата, предимно заради превенция от различни болести – рак на простата, шийката на матката и др.

Учените ни предлагат формула, според която да изчислим колко пъти седмично да правим секс. Според нея трябва да имаме в предвид какво е физическото ни и здравословното ни състояние, на колко години сме и разбира се – какъв е сексуалният ни темперамент, тоест колко много обичаме секса. Нещо, което вярваме, че всички много добре си знаем.

Полезна информация!
Знаете ли, че хората, които живеят на по-топъл климат, правят секс повече от онези, които населяват скандинавските страни. Това е така, защото хубавото време се отразява положително на нивото на полови хормони както в тялото на мъжа, така и в организма на жената, а оттам и жаждата за секс се увеличава.

Кой прави най-много секс?
Най-интензивен сексуален живот водят американците, които правят секс средно 124 пъти в годината. Следват ги южните ни съседи – гърците (117 пъти секс), както и жителите на Южна Африка – 116 пъти. Нова Зеландия остава четвърта с 115 пъти, а след нея се нареждат Франция, Италия и Израел.