Banner

Wednesday, January 23, 2013

Кой ревнува?

Ревността не е лошо нещо стига да е в границите на нормалното. При някои от хората обаче тя стига до болестно състояние и става много болезнена и за двамата.

Днес ще ви представим кои хора са склонни да стигнат до такава ревност.

Чувство на ревност изпитват преди всичко нервните, неуравновесени хора, които се нуждаят от постоянно одобрение. Когато партньорът им проявява интерес към друг, те го възприемат като загуба на собствено достойнство в неговите очи. Също така ревнуват хора с истерични характери, вечно сърдещи се на околните. Те намират голямо удоволствие в постоянните скандали с близките си.
Особено склонни да ревнуват са алкохолиците, тъй като алкохолът им отнема възможността да разсъждават логично. А освен това ревността е чудесен повод, за да се напие човек. Мнимата ревност често се използва от хора, които са склонни към изневяра. За да прикрият своята измяна, те обвиняват партньора си.

Не трябва да давате воля на ревността, борете се с нея, за да спасите отношенията с любимия човек. Според нас обаче "ако няма повод, няма ревност". Затова недавайте фалшиви поводи на половинката си.