Banner

Wednesday, January 23, 2013

Кои грешки в грима застаряват?

Всяка жена е допускала грешки в гримирането, които я застаряват. За да ви помогнем да избегнете този неприятен ефект сме подготвили списък с най-честите грешки, които ни слагат по няколко години отгоре.

Прекалено много фон дьо тен
Една от най-често срещаните грешки в грима е поставянето на прекалено много фон дьо тен. Ако поставянето му прави вашата кожа неестествена, то тогава и вие допускате тази грешка. Фон дьо тена на вашето лице трябва да бъде тънък и прозрачен, а не плътен и дебел.

Следи от спирала
Има случаи, в които нашата спирала се намокря и започва да тече или в които ние просто цапаме неволно зоната около очите. Тази грешка кара да изглежда всяка една жена по-възрастна. Затова е задължително винаги да проверим цялото си лице за остатъци от спирала, преди да излезем навън.

Кърваво червени устни
Червените устни са много секси и модерни, но трябва да внимаваме за нюанса на червеното. Кърваво червените и тъмно червените устни определено състаряват лицето ни. Това е друга много често срещана грешка при жените. Затова, когато избирате червило, трябва да съобразите възрастта си и цвета на кожата си.

Черни сенки
Друга често срещана грешка в грима, която може да състари нашето лице е поставянето на прекалено тъмни и черни сенки за очи. Когато избирате сенки от тъмната гама, вие трябва внимателно да ги поставяте и да не ги нанасяте на цялото си око. Нанасяйте черните сенки пестеливо и само в зоната на клепача, ако не искате да си сложите няколко годинки отгоре.

Ярък руж
Яркият руж, който нанасяте с цел да освежите и да дадете цвят на лицето си, може да ви изиграе лоша шега. Не използвайте прекалено ярки ружове, които ви карат да заприличате на кукла с оцветени бузи.

Прекалено тънки веждиПрекалено тънките вежди също са една от грешките, които могат да състарят вашето лице. Поддържайте веждите си естествени и плътни, за да избегнете този неприятен ефект.