Banner

Wednesday, February 6, 2013

Изяснете всичко около своя цикъл

Цикълът ви идва на пет седмици
Когато ви идва на всеки пет до шест седмици, това не звучи нормално на пръв поглед, но ако ви се случва непрекъснато, може би просто е характерно за вашето тяло. При това положение, ако случайно ви дойде на четвъртата седмица, също няма повод за притеснение. “Избързването” може да е предизвикано от стрес или загуба на тегло.

Понякога ви прескача един месец
Същите фактори, които предизвикват горната аномалия, често са причина за пълната липса на цикъл. Ако не сте бременна и минат повече от три месеца, без да ви дойде, се налага да отидете на гинеколог.

Продължава много дълго
Ако ви продължи две седмици, от които една седмица истинско кървене и една само с малки капки, не се паникьосвайте, но го споделете с гинеколога си. В случай, че наистина ви тече повече от седем дни, това може да е знак за фиброза, при която израстъчетата причиняват кървенето.

Зацапвания между менструациите
Това е често срещан ефект при оралните контрацептиви. Затова ако сте на хапчета, попитайте гинеколога си дали има нужда да ги смените. А в случай, че не сте, споделете с лекаря за изненадващото кървене, защото то може да е първоначален симптом на полип върху шийката на матката.