Banner

Friday, March 22, 2013

Какво да правим за красиви и здрави нокти?

Красивият и здрав маникюр се получава от системната грижа на вашите ръце.

Правете маникюра си не по-често от два пъти месечно. За да бъдат ноктите ви здрави, не пренебрегвайте крема за ръце и нокти. Кремът за ръце трябва добре да попива в кожата, да отстранява загрубяването на кожата, да я прави мека и еластична, а също така да има приятен аромат.
Необходими съставки на добрия крем за ръце са витамините А, Е и F. Витамин Е е особено важен през зимата, защото предпазва ноктите ви от студа.

Маслото от жожоба ще направи ръцете ви копринено меки, а алоето ще помогне за по-бързото зарастване на миниатюрните пукнатини върху кожата, предизвикани от ниските температури.

Можете да премахнете жълтеникавия цвят на ноктите си, ако редовно ги почиствате с лимонов сок. Всеки ден мажете ноктите си с лимонов сок и ще усетите, как те стават по-здрави и изсветляват.

Ако ноктите ви се цепят на слоеве, ще ви помогне морската сол. Разтворете една супена лъжица в топла вода и накиснете ръцете си двадесет минути в нея. Правете тази процедура всеки ден в продължение на две седмици. Повторете курса след месец. Една от причините за разслояване на ноктите може да е липса на калций или някои витамини.

Добавете в менюто си продукти, които са богати на калций. Сварете едно бяло яйце и натрошете черупката му. След това я смелете в машинка за мелене на кафе и добавяйте по три грама от праха във всяка закуска.

За бързия растеж и за укрепването на ноктите е много полезен желатинът.

Никога не пренебрегвайте гумените ръкавици, когато почиствате дома си с препарати.