Banner

Monday, June 24, 2013

Как да премахнем пигментните петна и луничките?

Пигментните петна и луничките са едни от най-големите врагове на красивата кожа, а премахването им се оказва трудна за изпълнение задача. За да премахнете ефикасно въпросните тъмни петна трябва да се ориентирате именно към козметика, която е създадена за борба с хиперпигментацията. Но природата е също много добър съюзник за премахването на лунички, старчески или пигментни петна. В тази статия ще разгледаме възможните средства за борбата с тях.

Продукти от природата:

Маска с аспирин
Маската се прави преди лягане. 1 таблетка аспирин се стрива на прах и се смесва с 1 к.ч, изцедено кисело мляко. Маската се нанася на чисто лице и се оставя да престои 10 минути, след което се измива. Маската трябва да се прави през ден в продължение на 1 месец.

Компрес от мед
Вземете 100г домашен мед и го смесете със сока от един лимон. Получената смес нанесете на стерилна марля и наложете за 15-20 минути на местата, които са покрити с лунички. Резултатът се забелязва след редовното прилагане на 15-20 маски.

Маска с мая
За да се избавите от пигментните петна, смесете 20 грама мая и половин чаена лъжичка от сока на розов грейпфрут. Нанесете на лицето. След 20 минути се измийте с хладка вода и нанесете подхранващ крем.

Козметични продукти:

Biotherm White Detox Biotanic Lyzer Stubborn Spots Intense Shooter 15ml/0.5oz
Интензивно помага в борбата за премахването на пигментните петна. Витамин C-SMA премахва излишния меланин в дълбочина, шроцистеинът стимулира естествената клетъчна регенерация, а дермобиотик формулата способства за увеличаване устойчивостта на кожата срещу вредни външни влияния.

Clarins White Plus All Spots Whitening Corrector 0.33oz, 10ml
Рол-онът на Кларинс улеснява прецизното нанасяне на продукта точно върху пигментните петна. Действа благотворно в изчезването на нежеланата пигментация.

Perricone MD Pigment Corrective 50ml/1.7oz
Този премахващ пигментните петна коректор се нанася 2 пъти дневно на добре почистено лице. Ефектът е видим след няколко нанасяния и дори най-упоритите петна се премахват след максимум 4 седмична употреба.