Banner

Monday, July 8, 2013

Каква прическа да изберем за преходния период на растеж на косата?

Често след подстригване не харесваме дължината на нашата нова прическа.

Затова днес ще ви представим няколко съвета за грижа на вашата коса по време на порастване:

Косата расте с около 1,5 см на месец. Ако си поставите за цел да оставите косата си да израсте до раменете, трябва да се запасите с търпение за 20 месеца. Също така ви е нужна и промяна в нагласата по отношение на грижите за нея.

Правилното подстригване
Подстрижките пикси (късо подстригване) са добра отправна точка, когато възнамерявате да оставите косата си по-дълга. Благодарение на стъпаловидното подстригване, преходните етапи изглеждат небрежни, но и приемливи на всяка дължина.

Ако искате да оставите подстрижка боб (каре) да израсне в по-дълга прическа, следва да се погрижите за редовното изтъняване на краищата на косата. Това намалява бухналия ефект на нивото на ушите. Краищата на тънката коса обаче трябва да се изтъняват леко и с известна предпазливост.

Правилните грижи
Много късата коса се нуждае от малко грижи. След като косата започне да расте, тя ще се нуждае от повече грижи. Започвайки от нивото на ушите и по-специално краищата на по-дългата коса ще реагира добре на третиране след всяко измиване с шампоан. Веднага щом забележите цъфтящи краища, ще трябва да жертвате около половин сантиметър от дължината на косата и да третирате косата с олио за цъфтящи краища след всяко измиване с шампоан.

Допълнителни съвети
Много звезди използват екстеншъни, за да създадат визия за по-гъста или по-дълга коса. Също така, много от тях използват различни видове диадеми или шалове за глава за да прикрият несполучливата си прическа.