Banner

Monday, August 12, 2013

Всичко за мицеларната вода

История: Идеята за мицеларната вода възниква преди около 15-16 години (патентована е от Bioderma, които са откриватели в сферата). Но истинският пик на този вид дегримьор и почистващ препарат идва едва миналата година. Най-голямото предимство на този козметичен продукт е ненадминатото му свойство да почиства лицето до съвършенство, без да е необходимо измиване с вода след употребата му.

Съдържание: Мицеларната вода не съдържа алкохол и други агресивни компоненти и ограничава риска от евентуални алергични реакции до минимум. Те запазват баланса в хидро-липидния слой на кожата и оказват успокояващо, хидратиращо и тонизиращо действие. Някои от тях са обогатени със специфични съставки, които ги правят подходящи за различните видове кожа. В някои води има екстракт от зелен чай и цинк, които осигуряват матиращ и противовъзпалителен ефект за мазната кожа. Други мицеларни разтвори са обогатени с алантоин и са чудесен избор за силно чувствителната и за детската кожа, а тези с различни растителни екстракти и масла имат подхранващо и омекотяващо действие.

Начин на използване: Когато почиствате лицето си с мицеларна вода е добре да използвате два памучни тампона, напоени с нея. Първият бързо и ефективно ще отстрани всички замърсявания и излишния себум от епидермиса, а вторият ще остави фин бариерен слой от водни молекули и естери на мастните киселини по повърхността му. Освен това мицеларните води са подходящи и за премахване на макияжа в областта на околоочния контур и то без излишен натиск върху деликатната зона. Така получавате и втори бонус – своеобразна превенция срещу по-ранната поява на бръчки.

След като ви запознахме от близко с мицеларната вода, на снимката ви показваме няколко вида, които се предлагат на пазара у нас.