Banner

Thursday, August 15, 2013

Как къдравата ви коса ще остане копринена и с лъскав вид?

Жените, които имат къдрава коса, често желаят да имат права, защото тя се опитомява по-лесно. Това е наистина много лошо. Правилната грижа и точните трикове за стилизиране ще ви помогнат да контролирате буйните вълни и буйната, чуплива коса в меки като коприна къдрици.

Съвети и трикове за вашата къдрава коса:
  • Топлината има допълнителен изсушаващ ефект върху къдравата коса. В идеалния случай, трябва да оставите косата си да изсъхне на въздуха. Като алтернатива можете да издухате косата с помощта на сешоар с дифузерна приставка, настроен на ниска температура.
  • Пресите за коса са основен източник на стрес за косата ви. Използвайте ги рядко и само след като сте третирали косата с продукти за топлинна защита.
  • Подстригването на косата на меки пластове придава особен обем на къдравата коса. Все пак, не забравяйте да не намалявате твърде много най-горния слой на косата си. Иначе можете да се сдобиете с ужасния вид на „пудел”.
  • Ето как можете да създадете модерна, небрежна, къдрава прическа: поставете малко пяна върху сухата косата и навийте дебели кичури на спирали върху папилоти (маркучи). Третирайте навитата коса със сешоар за няколко минути, оставете я да се охлади и извадете папилотите. Използвайте пръстите си, за да оформите косата в желаната форма. В никакъв случай не сресвайте косата с четка.
  • Естествените къдрици са по-малко заплетени, ако ги срешете плътно към главата след измиването на косата, впръскате малко лак за коса и оставите косата да изсъхне на въздух.