Banner

Saturday, October 5, 2013

Индиански съвети за дълга, здрава и лъскава коса

Днес ще ви представим съвети за бърз растеж на косата, взаимствани от индианците. 

Както всички знаем, те са живели в хармония с околната среда и умело са използвали благата и, за да бъде всяка част от тялото им възможно най-здрава. Това се е случвало благодарение на многобройните натурални масла, които те са използвали.

Вижте кои точно ще ви препоръчаме и за какво действат те:

Алое Вера
Освен всичките си прекрасни свойства, Алоето също има и способността да хидратира косата. Ако имате запушени пори на скалпа, екстрактът от това растение ще ги отпуши и ще позволи на фоликулите на косъма да пораснат.

Масло от черен пипер
Както всички масла, то също е хипоалергенно. Не се притеснявайте, че ще ви изгори. Но все пак го разредете, преди да започнете да го мажете по главата си: 3 капки, разтворени в 3 супени лъжици вода.

Лавандулово масло
Билкарите от векове използват лавандулата като ефикасно средство срещу оплешивяване. Тя притежава и мощна антибактериална способност да успокоява и лекува кожата на скалпа от различни инфекции. Задължително я опитайте, ако имате пърхот.

Масло от жожоба
То е хипоалергенно и няма как да ви навреди. Индианците с векове са го използвали за хидратация и по-бърз растеж на косата. Можете да го нанасяте самостоятелно на главата, а може и да капнете няколко капки в любимия си балсам.

Масло от мента
Масажирането на скалпа с него може да окаже чудесен ефект върху вашата грива. Този съвет идва от племето на шайените.

Розмарин
В продължение на векове различните народи са го използвали за подпомагане растежа на косата и забавяне на нейното посивяване. Розмаринът също стимулира кръвообращението на скалпа. Препоръчва се ежедневно освежаващо изплакване с вода, в която са киснали листа от растението. Така се запазва цвета на косата, особено ако е тъмна.

Корен от репей
Маслото от него е ключов елемент във всяко амбициозно лечение на увредена коса. Коренът от репей ще зареди вашите корени с естествени фитостероли и жизненоважни мастни киселини. Облекчава възпаленията по скалпа, подобрява кръвообращението на космените фоликули, възстановява изтънелия косъм.