Banner

Sunday, November 4, 2012

8-луксозни сватбени дестинации

Остров Некер (Вирджински острови) е едно прекрасно място за младоженци. Гостите могат да отседнат в разполагащия с осем стаи Great House или в една от петте по-малки къщички. Целият остров може да бъде резервиран за $47 000 дневно при минимален престой от пет дни.
На двойките се предлага нетрадиционна сватбена церемония на морския бряг или пък тържество в основния лаундж. В пакета са включени масаж за двама, възможност за водни спортове, уроци по тенис, всички храни и напитки, както и трансфер с кораб от летището.

Turtle Island (Фиджи) е друго привлекателно място за младоженците. Екзотичната тропическа растителност, прекрасният плаж и магнетичният залез са отлична декорация за сватбената церемония на брега на Синята лагуна. Те могат да бъдат облечени в традиционни за остров Фиджи сватбени роби, направени специално за тях, и окичени с гирлянди от цветя. Като подарък получават албум със сватбени снимки и DVD. Пакетът включва също издаване на брачно свидетелство, служба, хор, традиционна носия, шампанско, сватбена торта и др. детайли, свързани с церемонията.

Замъкът "Ашфорд" в Ирландия също намира място в нашият списък на най-привлекателните дестинации. Този 700-годишен замък, разположен сред парк, заемащ площ 1416 дка, предлага луксозно настаняване и възможност за усамотение. Сватбеното тържество може да се проведе в малката зала Connaught Room, ако броят на гостите не надвишава 40, или в трапезарията на Джордж V с капацитет до 160 души. Мястото е достъпно само ако се запазят всичките 83 стаи, чиято цена варира от 232 до 1130 евро за нощувка.

One & Only Reethi Rah Resort, Mалдиви
Хотелският комплекс е разположен на остров с площ над 400 дка. Арендата на целия остров струва $1.2 милиона долара за три дни. В 130-те вили, всички с изглед към морето, могат да отседнат над 200 гости. Сватбеният пакет включва традиционната торта, вечеря на свещи със специално меню и отделна вила за младоженците, както и DJ.

Chateau de Vaux le Vicomte, Франция
Оазис за младоженци наричат този замък, разположен на площ 400 дка и създаден от архитекта на Версай Андре льо Нотр. Големият салон събира 400 гости за сватбена вечеря и 800 за коктейл. Сватбата в това изключително място струва 39 205 евро на вечер, като в цената не е включен кетърингът. Замъкът не предлага нощувки, но Париж е само на 34 км, така че настаняването не е проблем.

The Rome Cavalieri Hilton, Рим
Този петзвезден хотел предлага сватбен пакет на стойност $1 милион, в който са включени бижутерия на Фабио Салини, спално бельо с монограм, сватбена торта, приготвена от шефа на единствения в Рим ресторант с три звезди "Мишлен" Хайнц Бек. Освен това на младоженците се предоставят четири нощувки в пентхаус с размер около 500 кв.м.

Musha Cay (Бахамски острови) включва общо четири карибски острова. Срещу $43 150 двойката младоженци заедно с 24 гости ще бъдат доставени с хеликоптер на главния остров, на който са разположени пет големи вили. В пакетната цена са включени настаняване, храна и спортни занимания като водни ски. Джаз бeндът, който е на разположение по време на цялото пребиваване, фойерверки и масаж се заплащат допълнително.

Остров Гуана, Британски Вирджински острови
В зависимост от броя на гостите цената на пакета варира между $136 500 и $185 500 седмично. Максималният брой гости, които могат да бъдат настанени на острова, е 32. В сравнение с тази сума цената от $1850, която се плаща допълнително за церемонията, не изглежда висока. Срещу нея гостите получават изключително обслужване, координатор, който се грижи за всички детайли, свързани със сватбеното тържество, брачно свидетелство, торта и цветя. Таксата включва още три стандартни хранения на ден.