Banner

Saturday, December 29, 2012

Как да си направим перфектни вежди?

Веждите определено не са първото нещо, което хората забелязват, но е факт, че формата на вашите може да подобри външният ви вид многократно като омекоти контура на лицето, балансира формите и рамкира очите. Ако имате дебели и плътни вежди може да се наложи да ги стесните, ако пък сте с тънки и малки, може да се наложи да ги попълните с молив или да ги оставите да израснат малко, докато пропорциите не се нормализират. Най-важно е да откриете формата, която най-много ви подхожда.

Основните стъпки, които трябва да следвате са три и предимно са свързани с ъглите на вашето лице, които трябва да бъдат ваши отправни точки.

Първа стъпка

За нея ви е необходима дълга и тънка пръчица. Можете да използвате молив за очи. Задръжте правата линия във вертикално положение точно пред лицето си. Линията трябва да минава точно до най-отдалечената точка на носа и вътрешната точка на окото. Тази линия определя къде точно трябва да започне веждата. Маркирайте това място с молив и повторете процедурата на другото око.


Втора стъпка

Втората стъпка е следствие на първата. Използвайте точката на носа като основа. След това наклонете към средата на веждата. Тук е много важно погледът ви да е насочен право напред. Линията трябва да минава през центъра на зеницата ви. В точката, в която линията пресича веждата, трябва да бъде най-високата част на веждата. Тази линия показва арката, която трябва да бъде описана от вашата вежда и представлява най-горната й граница. 

Трета стъпка

Последната стъпка отново е производна на втората. Сега трябва да наклоните още веднъж линията. Отсечката трябва да докосва външният ръб на носа и този на окото (не върха на миглите, ръбът на самото око). Тази линия показва къде точно трябва да бъде краят на веждата. Маркирайте и повторете с другото око.