Banner

Wednesday, November 28, 2012

Всичко за безопастния секс

Сексът, преди всичко, е удоволствие. Факт! Но, както всяко удоволствие и той крие своите рискове.

Безопасен секс - 100% от хората, които познавате, уверено ще кажат, че винаги правят секс с презерватив, или с изпитан партньор.

Разпространението на различните венерически болести, ХИВ и нежеланата бременност обаче говорят друго. Хората често грешат. Затова решихме да ви припомним нещата, които не трябва да се забравят.

Дори и да не страдате от никакви венерически болести, винаги използвайте предпазни средства. Това ще предотврати риска от различни интимни инфекции и нежелана бременност.

Помнете, противозачатъчните хапчета са ефективни само ако започнете да ги взимате по указанията в листовката и трябва да продължите да ги взимате толкова дълго, колкото правите секс.

Така наречените „спешни контрацептиви", или хапчетата, които се пият след секс, се взимат само в краен случай и са нещо изключително екстремно. Запомнете, те действат само до 72 часа, след половия акт, като с всеки изминал час, рискът от неефективност се увеличава.

Полови инфекции могат да се предадат само чрез половите органи. Абсолютно невярно – оралните ласки с рискови партньори крият същите рискове за здравето. Случаите са доста.

Естествено, че всеки е свободен да прави изборите в живота си, но от чиста медицинска точка е факт, че с колкото повече партньори човек прави секс, толкова по-висок е рискът да пипне болести, които се предават по полов път. Затова: бъдете внимателни!