Banner

Wednesday, November 28, 2012

Какво да правим с подкожните косъмчета?

Подкожните косъмчета са не само неприятна гледка, но понякога могат да бъдат и болезнени. Дори да имате гладка и красива кожа, тези малки подутини я загрозяват.

Подкожните косъмчета често се появяват поради неправилен метод на епилация. Те се образуват, когато кожата не е напълно опъната и не се отстранява цялата част на косъма. Тази част, която остава се отдръпва и расте във вътрешността на космения фоликул.

За да предотвратите появата на подкожни косъмчета, на първо място трябва да ги премахвате едва, когато са пораснали малко повече. Ако растежът на косъма е прекалено малък, той не може да бъде отстранен напълно.

Ако се бръснете, не забравяйте, че трябва да го правите по посока растежа на косъма, а не срещу него. Също така се бръснете, когато косъмчетата са добре намокрени, защото тогава те са по-меки.

Ексфолирайте кожата си редовно, за да намалите появата на подкожни косъмчета. Винаги използвайте топла вода преди ексфолиране, тъй като тя отваря порите и по този начин по-лесно може да се премахне мръсотията и прахта. Редовната ексфолация ще помогне на косъмчетата да растат извън фоликула. Може да използвате и домашно ексфолиант, направен от зехтин и сол.