Banner

Sunday, November 4, 2012

Видове френски маникюр

Класически френски маникюр

За да изглежда добре френският маникюр не се нуждае от голяма дължина на ноктите. Може да бъде направен и върху съвсем къси нокти, като в такъв случай белите връхчета са съвсем тънки. Ако не сте съвсем уверена в рисуването на връхчета, използвайте стикери за тази цел, много е лесно и удобно.
Класическият френски маникюр се прави лесно – основа за лак, бели връхчета, лак (безцветен или в нежно розови или прасковени нюанси), топ лак. Подходящ е за ежедневието, за офиса, за делови поводи и дневни тържества.

Дълъг френски маникюр

Идеята на дългите нокти е аналогична на тази на дългите мигли – много жени не устояват на изкушението. Прави се по същия начин, както класическия френски маникюр, но резултатът е различен – изглежда по-дързък и подходящ за по-специални, дори официални случаи.
В този случай определено е по-добре да се използват стикери за връхчетата, тъй като всяка изкривена линия ще бъде видима. Самите връхчета може да са с дъговидна или триъгълна основа.

Сватбен маникюр

Дълги нокти, идеално бели връхчета и пищна бяла украса с изрисувани фини дантели и цветя – да, това е сватбен френски маникюр. Изглежда чист и съвършен, същевременно е предизвикателен, пищен и тържествен. Идеята на този маникюр е да даде перфектен завършек на сватбената рокля, на прическата и цялото тържество.


Френски маникюр с ярка основа

Този маникюр е дързък и не може да остане незабелязан, затова е подходящ и за вечерни събития.
За да изглежда добре и да може да изпълни целта, ноктите трябва да бъдат достатъчно дълги.

Френски маникюр с ярки връхчета

При този маникюр основата е безцветна или в неутрален и блед цвят, а връхчетата са ярки. Може да бъдат използвани различни цветове – от циклама, през алено и дори синьо и виолетово. Ако искате връхчетата да бъдат в плътен и наситен цвят, по-добре ноктите да са къси, за да не изглеждате като лоша героиня от детска приказка. За специален повод или определен тоалет можете да опитате с по-дълги нокти и връхчета в ярко червено или сребристо.

Обърнат френски маникюр

При този вариант "връхчетата" са в основата на ноктите. Отново можете да използвате стикери като ги залепите близо до основата и ги оцветите в цвят различен от останалата част на нокътя.