Banner

Sunday, November 4, 2012

Всичко за интимната фризура

История…
В Древен Рим „операцията” била извършвана от специално обучени роби, които отстранявали нежеланото окосмяване на богатите римляни със специални пинцети, след което намазвали мястото с парфюм и благоухания. Останалата „коса” оцветявали в различни цветове.
В Египет за депилация пък използвали специална зеленчукова смес, обагряли космите в интимната зона в различни цветове и декорирали с къна.
В Индия и някои азиатски страни, минималната намеса във външния вид на жената се считала за правилен подход, но обезкосмяването в интимната зона било задължително–най-вече по хигиенични причини.
През 16 век Екатерина Медичи поставя началото на нова мода, която бива последвана не само от дамите във френския царски двор, но и от всички французойки–сплитането на косата на плитка в интимната зона се разпространило като безусловен моден тренд.
В Европа появата на изрязани бански костюми и зараждането на нудизма в края на 19 век, хвърлили фокус върху нуждата от повече грижа за добрия вид на бикини зоната, както и какво точно има там и как е оформено.

Днес интимната фризура е въпрос на личен избор – всяка дама решава сама как да изглежда там долу. Този избор може да зависи и от вашия партньор и неговите предпочитания, затова най-добре говорете с него преди да предприемете нещо, или да експериментирате с нова прическа. Най-важното днес е, че няма нищо забранено и непозволено.

Видове прически…
Изборът и оформянето на интимна фризура може да оставите на вашия козметик, но може да направите и сами у дома. Модата от времето на Екатерина Медичи се е развила и усъвършенствала, така че полето за избор е огромно. Някои прически се оформят във формата на триъгълник, змия, диамант, ябълка, буква, снежинка, цвете, листо, други след оформяне се боядисват в различни цветове, за да изглеждат по-реалистични.