Banner

Thursday, November 15, 2012

Най-подходящия грим за дами с очила

Почти всеки 5-ти човек има проблем със зрението и носи очила, но това не трябва да ви депресира и отчайва, защото умело подбраните очила не само, че не загрозяват лицето, а тъкмо напротив. Според най-новите психологически проучвания, проведени в американски университет жените с диоптрични очила изглеждат изключително секси...

Полезни съвети:

Колкото по-големи са рамките на Вашите очила, толкова по-семпъл трябва да бъде гримът на очите ви и обратното. Изберете сенки в пастелни тонове, които ще си подхождат с цвета на рамките ви. В противен случай рискувате да изглеждате много претруфено.

Не използвайте прахообразни или перлени сенки. В първия вариант частички от тях полепват по вътрешната страна на стъклата на очилата ви, а във втория се получава неприятен блещукащ ефект.Спрете се на кремообразните сенки, предимството им е, че цветовете им са по-наситени и прилепват идеално към клепача.

Ако миглите ви са дълги, не нанасяйте повече от 1 пласт спирала, защото ако очилата ви са с плоски стъкла, миглите ви ще се опират върху тях и освен,че ще зацапват вътрешната им повърхност, ще затрудняват и зрението ви.

Носенето на очила през целия ден може да предизвика появата на неприятна дъга в началото на носа ви. За да избегнете това, винаги нанасяйте на това място тънък защитен микрофилм от подходящ антибактериален гел.

Ако рамките ви са в наситени цветове, не прекалявайте с ружа и не се спирайте на розовия цвят, в противен случай рискувате да заприличате на клоун. Изберете нежно прасковено и не нанасяйте голямо количество.

Понякога носенето на очила може да направи зоната под сенките на очите ви по-тъмна, затова не забравяйте да използвате крем с висока степен на защита срещу ултравиолетовите лъчи и го нанасяйте върху цялото лице, за да избегнете неравния тен.

Очилата без обков или тези с прозрачни рамки могат да направят носа ви да изглежда по-голям. За да избегнете това, нанасяйте по-тъмни сенки в началото на ъгълчетата на очите си, като оформите красива "котешка" дъга. Този начин на гримиране автоматично приковава вниманието на околните върху очите под стъклата, а не върху самите очила.

Ако обичате да използвате очна линия , нека тя да не е прекалено дебела и издължена. Често се случва да видим жена с очна линия, която излиза извън рамките на очилата,а това определено не е красиво.