Banner

Sunday, December 30, 2012

Удължаване на коса с кератинови кичури

Съществува метод за удължаване на косата, при който се използват не цели треси коса, а отделни кичури. Процедурата се състои в това, че кичури коса със специални кератинови капсули се закрепват /залепват/ здраво към основата на кичур от косата на клиентката. Това става с помощта на специални фризьорски пистолети за горещо лепило или нагрети до определена температура клещи. Твърдите кератинови участъци на кичурите се стопяват и буквално се залепват за естествената коса на клиентката чрез стопения кератин. Косата на клиентката е предварително разделена на пътища и след това на отделни кичури. Важен момент при поставянето на кичурите, с които се удължава косата е те да бъдат захванати съвсем близо до основата на кичура коса на клиентката. По този начин, когато удължението е цялостно в завършен вид, разлика между присадената и косата на клиентката няма да има.

Трайността на този метод за удължаване е до 2-4 месеца, през което време можете спокойно да се наслаждавате на косата си. След това задължително трябва да се посети фризьор, който да направи поправка и да махне кератиновите кичури, защото те вече ще са се смъкнали достатъчно много с растежа на косата.

Обикновено вече свалената коса на кичури не се използва за повторно удължаване, но ако кератиновата капсула бъде възстановена отново от стилиста, косата може повторно да се удължи с тях.

Вграждането на коса чрез залепване на кичури е доста по-скъпа техника спрямо останалите методи за удължаване. Веществото кератин е протеин , който е съставен елемент на косата , ноктите и кожата и служи за предпазване и защита от износване.