Banner

Thursday, December 27, 2012

Удължаване на косата чрез зашиване

Един от най-популярните, но вече поостарял и не чак толкова предпочитан метод за удължаване на косата е този, при който екстеншъна/тресата буквално се зашиват за косата на клиентката.

Чрез този вариант за удължаване на косата екстеншънът ще бъде постоянно на главата на клиентката до около месец и половина. За да бъде свалена, трябва да посетите отново Вашия стилист, който внимателно ще разшие възлите и ще отстрани протезираната коса. Трябва да знаете, че грижата за косата, когато сте избрали този метод на удължаване е доста по-сложна, защото налага повече внимание и време. След като сте предпочели зашиването, явно сте наясно, че Вие ще спите с екстеншъна, ще се къпете с него, ще сушите Вашата коса заедно с него и т.н. А когато мине месец,месец и половина,задължително трябва да отидете на подръжка.

С течение на времето екстеншънът се смъква, а и Вашата коса расте, и се налага удълженията да се повдигнат нагоре, защото самите възли ще започнат да се виждат. А това съвсем не е естетично. Важен момент тук е да се знае, че разшиването на възлите трябва да става с изключителна прецизност, за да не се срежат и части от косата на клиентката. Това би могло да доведе до опадане на голяма част от нейната собствена коса,което не бива да се допуска. Друг е въпроса, че в самите възли има част и от косата на клиентката и когато екстеншънът натежава,част от космите на главата в тези учатсъци сами се отскубват и при поправка падат сами. Не бива да подценяваме и естественото окапване на косата на човека. Във възлите косата бива блокирана и няма как да паднат космите,които са се отскубнали,и след като отидете на подръжка може да ви се стори, че от Вашата коса пада голямо количество.