Banner

Monday, December 3, 2012

Как да си направим красив коледен венец?

Предлагаме ви една идея за страхотен коледен венец с много малко материали. Най-готината част е, че всичко е толкова просто, но изглежда наистина впечатляващо и никой не може да предположи, че венеца е направен само от царевични листа.

Най-трудната част от проекта е да оцветите листата. Първият вариант е да ги накиснете за 24 часа в сок от червени боровинки. Вторият вариант, който за нас е и по-удачен е да си направите разтвор от червена боя за яйца и да проверявате листата от време на време кога са достатъчно оцветени. Когато листата са готови ги подсушете леко на тъмна кърпа. През времето, което сте чакали да се оцветят листата си подгответе основата за венеца. Може да я направите от слама или от стари вестници.

След това започнете с нареждането на листата върху основата. Когато сте готови оставете венеца да изсъхне за един ден. Ако искате да се запази за по-дълго напръскайте с лак. Добавете красива панделка и сте готови да посрещнете коледните и новогодишните празници с прекрасна украса.