Banner

Saturday, January 26, 2013

Какво е криотерапия?

Криотерапията е техника за въздействие с ниски температури върху организма. Неочакваното охлаждане оказва подмладяващ ефект и помага за избавяне от редица хронични заболявания.

Две минути в "солариум" с температура -130 градуса освежава тялото изключително много.
Тайната на криотерапията се крие в това, че бързото охлаждане на повърхностния слой на кожата до 0 градуса не е опасно за организма, но дава на главния мозък мощен шок, който събужда нервните рецептори и започват да работят с пълна сила.

Криосауна
Съоръжението за процедурата напомня на соларна кабина. Вместо пара се използва течен азот. Потоците от въздушно-азотна смес се изпращат по цялото тяло до шията. Така че не се притеснявайте - главата остава на топло. Тази процедура стимулира имунната и ендокринна система, оказва обезболяващ и противовъзпалителен ефект, премахва отоците и се бори със спазмите. Друг плюс на криосауната е, че само за една процедура можете да отслабнете с около 1 кг.

Криомасаж
Криофен е апарат, от който излиза азотно-въздушна струя. Той се използва за локално въздействие върху повърхностния слой на кожата. С негова помощ се отстраняват папиломи, пигментни петна, третира се псориазис, екзема, акне. По този начин се ускорява повърхностното кръвообращение и в епидермиса се ускоряват възстановителните процеси. Продължителността на такава процедура е от една до три минути. Само след 2-3 процедури кожата видимо се прочиства и изглажда.