Banner

Saturday, January 26, 2013

Маникюр за деловата дама

Днес сме посветили тази статия специално за деловата жена. За нея е важна цялостната визия, но маникюра е от огромно значение. По време на диалог с колеги, бизнес партньори или гости всички правим жестове и движения с ръце. Много често един лошо лакиран нокът или излющен може да развали впечатлението за целия ни образ и визия.

За деловият маникюр са подходящи пастелните тонове, винаги моден е и френски маникюр. А яркото покритие, блясъка и авангардните рисунки са по-подходящи за корпоративни вечерни събития и официални празненства.

Много е важно да поддържате кожата на ръцете си мека и гладка, защото ви предстоят много ръкостискания, а никак не е приятно да хванеш една груба ръка. За това използвайте маски и кремове за ръце, хидратирайте и подхранвайте с полезни вещества с помощта на ванички.

За деловата дама свободния край на нокътя не бива да превишава повече от 1/3 от нокътното легло, защото при работа с документи и офисна техника е много неудобно да се работи.

В деловия маникюр няма особени изисквания към формата на ноктите, дамата сама решава, коя й харесва, но краищата е необходимо да са в цвят, който се отличава от основния – бяло, розово, златно, сребърно.