Banner

Thursday, February 28, 2013

Какъв цвят червило ви подхожда?

Знаете ли, че когато си търсите червило трябва да го изберете според цвета на кожата ви, а не според това кой цвят червило първо хваща окото ви в магазина.

Има милиони различни нюанси червила в магазините и винаги избора е доста сложен. Ние ще ви покажем как да разберете кой цвят червило е подходящ за вас в следната статия.

Формата на устните
Преди да ви кажем как трябва да съобразите цвета на червилото с цвета на кожата си, първо ще споменем, че формата на устните също е от значение. Има няколко важни правила, които трябва да спазвате, когато избираме червило. Те са свързани с това, че тъмните червила правят устните по-малки, а светлите по-големи. Затова, преди да изберете червило, помислете добре дали искате да направите устните си по-големи или по-малки и след това изберете дали червилото ви трябва да бъде тъмно или светло.

Различен цвят за различни случаи
Когато избирате червило, трябва да знаете, че не може да ползвате едно и също червило през цялото време и за всеки един случай. Трябва да изберете червило за ежедневието и работата ви, червило за вечерни излизания и червило за по-официални случай. Когато избирате червило за ежедневието, трябва да изберете цвят един или два тона по-различен от цвета на вашите устни. Този цвят червило също така е подходящ за всеки един случай и събитие. Затова винаги носете едно такова червило в чантата си.

Преценете цвета на кожата си
Не можете да изберете правилното червило за цвета на вашата кожа, преди да разберете нейният отенък. Ако не сте сигурни какъв е точния
цвят на вашата кожа, то тогава най-лесният начин да разберете е да видите цвета на вените от вътрешната страна на китката си. Ако те са по-скоро сини, то вашата кожа е студен цвят, а ако те са зеленикави, то това означава, че вашата кожа е с топъл цвят.

Светла кожа
Когато избирате червило за светла кожа , вие трябва да се насочите към бежови, розови и леко кафеникави нюанси. Не трябва и напълно да забравяте за ярките нюанси, но ги оставете за вечерните си излизания с приятели. Ако вашата кожа е с по-студен отенък, то тогава изберете бежово червило, но ако тя е с топъл изберете розово и червено.

Средно тъмна кожа
Жените със средно тъмна кожа могат да избират между най-широка палитра от червила. Подходящите нюанси за тях са кафявите, червените, лилавите и прасковените. Ако вашата кожа е с по-студен отенък, то тогава изберете бронзово червило, но ако тя е с топъл изберете розово и червено.

Тъмна кожа
Ако притежавате тъмен цвят на кожата си, то тогава задължително изберете тъмно червени тонове червила. Ако вашата кожа е с по-студен отенък, то тогава изберете рубинено и винено червено червило, но ако тя е с топъл изберете морковено или бронзово червило.