Banner

Wednesday, March 6, 2013

Кои теми създават най-много проблеми в една връзка?

Никоя връзка не е перфектна, a и няма как да бъде, защото все пак се събират два различни характера.

Всяка двойка има своите проблемни теми, които винаги предизвикват скандал или поне някоя дума, казана накриво.

Ето и някои от най-честите причини, нажежаващи обстановката:

1.Обикновено голяма част от караниците в една връзка са по повод парите. Най-добрият вариант да прекратите тези скандали е като наложите ясни финансови правила и за двамата.

2.Темата, засягаща миналото, е необхватна и винаги има за какво да се скарат двама души. На първо място идва неизчерпаемият въпрос за бившите, следвана от евентуалните изневери, лошите постъпки и така нататък. За да избегнете тези грозни караници, трябва да оставите миналото. Единственото, което може да направите, е да си извадите необходимите поуки от грешките, които сте допуснали тогава.

3.Спорно е да се каже кой е по-ревнив – мъжете или жените. По-скоро всичко е въпрос на характер. Много хора казват, че човек ревнува, само когато има причина. На първо място, за да намалите пристъпите на ревност и скандалите, свързани с тях, научете се да си вярвате повече. Важно е да имате доверие един в друг, както и доверие в себе си. Не забравяйте, че вашият партньор е с вас, защото така е пожелал, а не защото така трябва.

4.В много връзки единият партньор става по-пасивен в сексуално отношение. Това създава напрежение, особено от страна на активната половинка. Единственият начин да преодолеете този проблем е като обсъдите какви са причините за създалата се ситуация, а не взаимно да се обвинявате.

5.Често се случва единият партньор да не харесва семейството на другия. Въпреки това не бива да имате неуважително поведение към тях, защото все пак това са неговите най-близки хора, заедно с вас. Поставете се на мястото на другия и ако все пак има нещо, което наистина ви притеснява, седнете и обсъдете ситуацията спокойно, вместо да се нападате един друг.