Banner

Sunday, March 31, 2013

Как да изчистим петната от боя за коса?

На всеки се е случвало да се изцапа
с боя, когато боядисва косата си в домашни условия. Малко невнимание е достатъчно, за да се сдобиете с неприятни петна по кожата.

Ето и няколко съвета как да ги почистете:

1.Сода бикарбонат и препарат за миене на съдове
Направете смес от равни количества сода бикарбонат и препарат за миене на съдове. Нанесете част от сместа върху влажна кърпа или гъбичка и нежно търкайте петната, докато изчезнат.

2.Паста за зъби
Пастата за зъби съдържа абразивни частици, които са достатъчни да премахнат петната от боя за коса, преди да са засъхнали по кожата. Нанесете малко количество паста за зъби и оставете да подейства няколко минути. След това, с влажна кърпа или гъбичка подсушете петната и измийте кожата с вода. 

3.Бебешко масло
Бебешкото олио е приятел на нежната кожа, но е враг на петната от боя за коса. Напоете памук с бебешко олио и с кръгови движения търкайте петната по кожата. Може да намажете петната по кожата и да оставите олиото да действа през нощта. На следващия ден, когато се миете, неприятните петна ще изчезнат при измиването.

4.Ацетон или лакочистител
Ацетонът е много ефективен при премахване на петна от боя по кожата. Но избягвайте да го използвате за петна по лицето, особено в областта на очите, защото там кожата е много деликатна. Не използвайте ацетон, ако имате чувствителна кожа. Най-безопасно е да го използвате само за петна по ръцете и ноктите.