Banner

Saturday, March 2, 2013

Как да си направим антицелулитен масаж сами?

Масажът е отлично отпускащо и тонизиращо средство. За съжаление често нямаме достатъчно време, за да посетим професионален масажист.

Затова днес ще ви обясним как да овладеете начина за изпълнение на антицелулитен масаж в домашни условия. За да е най-ефективен курсът трябва да продължи най-малко 15 дни. 

1. Поставете ръцете си в проблемната зона и притискайте възглавничките на палците към основата на дланта. Масажирайте мускула с възглавнички и длани.

2. Обхванете плътно мускулите на третирания участък с всички пръсти на ръцете. Водеща е ролята на палците, които се притискат към останалите четири пръста, повдигат мускулите, стискат ги и извършват постъпателно движение с тях като едновременно ги повдигат и свалят по линията на центробежните сили.

3. Следващото движение трябва да е меко и плавно. Захващаме с двете ръце мускула, като палците са срещу четирите пръста отново и след това едновременно с двете ръце повдигаме мускула, завъртаме и разменяме сякаш го предаваме от едната ръка на другата.

4.Седалището се масажира в изправено положение, изнасяйки леко напред крака от чиято страна ще масажираме. Можем да го правим по 5 минути, 5 пъти на ден.

5. Хълбоците масажираме в седнало положение като изпълняваме кръгови движения – 4 пъти по 3 минути.

6. Бедрата се масажират в седнало положение, като движението е от външната към вътрешната им страна.

Самомасажът е най-ефикасен след баня и вана. Важно е всеки мускул да се масажира нагоре по посока на сърцето.