Banner

Monday, May 20, 2013

Всичко за пилата за нокти

Пилата за нокти е неизменна част от инструментите за подръжка на маникюра.
Затова днес ще ви запознаем подробно с магическата пръчица за нашите нокти.

За различните нокти са подходящи и различен вид пилички. За удължени нокти са подходящи едрозърнестите повърхности на пилата. За естествените – пилички с основа на картон, гума или стъкло. Металните не е препоръчително да се използват, тъй като разцепват ноктите и разрушават структурата им.

Ако ноктите са много твърди подходящи са: диамантена, сапфирена или рубинова пиличка. Ако ноктите са крехки и чупливи, то най-подходящи са пиличките направени от релефна хартия или керамика. За прекалено чувствителни и много тънки нокти е необходимо да се подбират кристални пили с дребно зърнеста повърхност.

Изборът на пиличка за нокти изглежда лесен, но всъщност е доста отговорен. Различните по форма пилички решават различни задачи. С помощта на едра пиличка може да се промени дължината на ноктите. А с помощта на по-малка да им се придаде желаната форма.
Практически всички пилички имат еднакви параметри – дължина между 17 и 18 см и 1.5 до 2 см ширина. Въпреки това на пазара може да откриете и по-миниатюрни варианти. Или такива с извита форма.

При покупката на пиличка е необходимо да обърнете внимание за какъв срок е предназначена тя – месец, година, две или повече. Въпреки, че продължителността на живот на пиличката зависи от полаганите грижи за нея. След ползване винаги е необходимо да се почиства, тоест да се измива с топла вода и сапун. Пиличките на хартиена основа се почистват със суха твърда четка. Кристална пиличка не се боят от вода или други дезинфектиращи течности. Може да я миете, стерилизирате и преварявате. За много лесна се смята и поддръжката на пиличката от стъкло. Въпреки това не бива да я преварявате във вода.

Също така, при покупката е необходимо да обърнете внимание на степента на абразивност, тоест грапавостта и твърдостта и. Степента на абразивност се измерва в гритове – колкото повече е грита, толкова повече е мека пиличката и обратното. Пиличките с абразивност от 100 до 800 грита са предназначени за обработка на изкуствените нокти. От 180 - 240 грита – за естествени. От 240 до 500 грита – за шлифоване. Пиличките с повече от 1000 грита служат за полиране.