Banner

Tuesday, June 11, 2013

Какъв грим да изберем, ако носим контактни лещи?

Като правило контактните лещи по никакъв начин не ви ограничават при избора на козметични продукти.

Обаче все пак е добре да се съобразявате с няколко неписани правила, които ще минимализират неприятните възможни възпаления.

Спирала
Това което се препоръчва за дамите с лещи е те да се насочат към спиралите, които са на водна основа или такива, които са предназначени зa чувствителни очи. Те имат надпис ”hypo-allergenic”. По-добре е да нанесете 2 тънки слоя, отколкото да нанесете 1 дебел, защото така ще се избавите от остатъчни прашинки от спиралата и допълнително раздразване на окото.

Молив за очи

Използвайте само мек, не течен или водоустойчив молив. Поставяйте го само от външната страна на окото (никога във вътрешната страна), когато сте с лещи. Сменяйте молива за очи най-много на 3 месеца. След известен период от време, в който той се употребява по неговата повърхност започват да се задържат микроби, които биха ви създали проблеми с възпаления и раздразнения на очите.

Грим
Не използвайте грим и сенки, които съдържат блясък или бляскащи частички, защото те често се ронят и могат да попаднат в окото ви и да ви раздразнят нанасяйте гримът внимателно при затворени очи, така че да изглежда равномерно и да не ви дразни.