Banner

Wednesday, July 31, 2013

Какво значи носенето на пръстен на различните пръсти?

Пръстенът може да се тълкува по различни начини в зависимост от това от какъв материал е или каква е формата му.

Когато мъжът подарява пръстен на любимата жена (годежен пръстен), той има ясно послание – той е обещание и вричане във вечна любов. Такива пръстени носят голяма сантиментална стойност и винаги се избират трудно от мъжките половинки.

Годежният пръстен в България се носи на дясната ръка, на безименния пръст. Тази традиция с годежа започва още в Древен Египет – по онова време са вярвали, че от безименния пръст на лявата ръка започва вената на любовта.

В други държави и културни, годежният пръстен „преминава” в халка след сватбата. Сватбената халка също е отредена за безименния пръст.

Носенето на пръстени по всички останали пръсти също има своята символика.

Ако носите пръстен на палеца – това говори за вас, че искате, обичате държите хората около вас да знаят, че сте различни – без значение в какъв аспект. На този пръст е най-добре да се сложите пръстен с цветни камъни.

На показалеца пръстен носят по-властните хора, много амбициозни, с ясни и конкретни цели, които постигат каквото са намислили винаги и на всяка цена. На този пръст най-добре би стоял пръстен с овална форма.

Пръстенът на средния пръст е знак за гордост и за много успехи в професионален и материален план. Подходящ е пръстен със скъпоценни камъни.

За безименния пръст е много подходящ пръстен с камък под формата на сълза.

Според мнения на различни експерти, пръстенът на малкото пръстче доста често говори за някакви лични вътрешни проблеми.

И нещо съществено – повече от два пръстена за ръка, особено ако са с камъни и независимо на кой пръст са, говорят за лош вкус и претрупаност.