Banner

Thursday, August 1, 2013

Как ни лекува сексът?

Сексът, освен удоволствие, има и изключително полезни действие върху нашето общо здравословно състояние. 

Днес ще ви представим някои от тях:
Сексът подобрява състоянието на сърцето и циркулацията на кръв в мозъка. Нивата на интелигентност се увеличават с всеки ритъм. А обогатената на кислород кръв достига до различните точки на нашето тяло, включително и мозъка.

Сексът е най-доброто лекарство за леки депресивни състояния, нервност, напрежение, параноя и несигурност. След секс мозъкът отделя хормона на щастието ендорфин. Той намалява напрежението, като създава така познатото ни чувство на еуфория.

Правенето на секс по време на бременност предава положителни емоции на нероденото бебче.

Половият акт доказано намалява риска от рак, особено от този на простатата при мъжете и този на гърдата при жените.

Сексът елиминира стреса. След него човек се отпуска и сънят му е много по-здрав и пълноценен, което води до намаляване на стреса и зарежда организма за нови предизвикателства.

Редовният полов акт е естествен противоалергичен метод. Помага дори при запушен нос, висока температура и астма, предпазва от грипове и настинки. Редовният секс подобрява и имунната система.

Честите оргазми увеличават живота на човек с 3-8 години. Нужни са около 100 на година.

Половия акт изгаря 200 калории, равняващи се на 15 минути тичане на пътечката. 30-минутен секс изгаря 85 калории и повече.

Целувките стимулират слюнкоотделянето. Това намалява киселинността в устата, риска от образуване на кариеси и лошия дъх.

Наскоро беше установено, че половият акт реално облекчава болката. При практикуването му се отделя ендорфин, който облекчава главоболие, зъбобол и артритните болки.

За максимални резултати, учените съветват секса да се практикува не по-малко от 3 пъти седмично.