Banner

Saturday, October 26, 2013

Ревността от роднините

Ревността обикновено се поражда от бившо гадже, съсед, колега или просто приятел, който си пада флиртаджия.

Но как да постъпите в една по-необичайна ситуация – когато причина за ревност стават роднините?

Би било пълно щастие, ако родителите можеха винаги да приемат като свои деца избраниците на децата си,
а те от своя страна да приемат чуждите родители за свои. Но това прилича повече на приказка, а не на реалността, в която партньорът ви ревнува от собствените ви роднини, а те ви ревнуват от любовта на живота ви. А като за капак може да добавим и ревност от страна на неговите роднини, които смятат, че се опитвате да им откраднете най-съкровеното, тяхното дете. Цялата тази ситуация е доста оплетена и неприятна, особено за влюбените, които се раздвояват между поколенията.

Дори и да не е толкова лоша ситуацията при вас и ревнивецът да е само един, не е нормално всеки път, в който решите да отидете на гости при роднините си, на него да му хрумват куп неотложни задачи, които трябва да свършите двамата.

Нищо чудно да ви ревнува от роднините ви, ако често избирате тях пред него, що се отнася до взимането на решения, пътувания, почивки, с кого да бъдете на големи празници като Коледа, например. Ако връзката ви е сериозна, дотолкова доколкото двамата сте вече почти семейство, той ще очаква да бъде приоритет за вас пред родителите, като това не означава, че целта му е да се съревновава с тях и да ги измести от живота ви.