Banner

Saturday, October 27, 2012

Очна линия - котешко око

Използвайте стратегически очите си. Най-добрият начин е като ги подчертаете добре с очна линия. Има много различни начини, по които може да го направите. Можете да подчертаете цялото си око, или частично. С тънка или дебела линия. Друг популярен и драматичен вариант е стилът "котешко око". Усъвършенстването на тази техника понякога може да бъде много трудна, но като следвате тези стъпки вие ще овладее техниката.

Стъпки за нанасяне на очната линия:

1. Нанесете сенки за очи. Неутрален или светло бежов цвят е страхотна идея за техниката котешки очи. Въпреки това, вие може да използвате всеки цвят или без сенки. Очната линия изглежда страхотно само по себе си.
2. След това, вие трябва да застанете в правилна позиция. Подпрете лакътя си върху масата или поставете ръка върху скулите си, така че тя да е стабилна.
3. Наведете главата си леко назад и погледнете надолу към долната част на лицето си, но не забравяйте да гледате и в огледалото. Очите ви трябва да са притворени в този момент, но не и напълно затворени.
4. Издърпайте външния ъгъл на окото си, така че да можете да нанесете гладко очната линия.
5. Слагате точки или тирета по линията на окото, възможно най-близо до миглите.
6. Вземете четката и направете един дълъг ход за свързване на точките или тиретата. Направете тънка линията близо до вътрешния ъгъл на окото и постепенно прилагайте по-голям натиск за да направите линията по-дебела към външния ъгъл на окото.
7. Следващата част е да издърпате линията като котешко око.
8. Оформете външния ъгъл на окото, като леко издърпате нагоре към външния край на веждите.

Допълнителни съвети:

1. Започнете с по-тънка линия, вместо дебела. Винаги можете да добавите повече, ако е необходимо, но премахването ще бъде трудно.
2. Експериментирайте с различни дължини на линията. Всеки човек има собствени предпочитания за дължината.
3. След всички стъпки, извийте миглите си и нанесете дебел слой спирала. Спиралата ще ви помогне да прикриете несъвършенствата от нанасянето на очната линия.