Banner

Thursday, November 22, 2012

Какъв грим да използваме според формата на очите?

Грим за хлътнали очи

Ако очите ви са хлътнали, сенките за очи трябва да са с леки светли оттенъци. Така визуално те ще изглеждат по-големи и по-отворени. Нанесете сенките на клепачите от вътрешното ъгълче на окото към външното. В средата на клепача нюансите трябва да са по-светли, над линията на очната вдлъбнатина пък може да сложите един - два тона по-тъмни.

Грим за раздалечени очи

Разстоянието между очите може да бъде намалено чрез нанасянето на по-тъмни сенки за очи в посока от външното ъгълче на окото до средата на клепача. Светлите нюанси пък може да използвате от средата на клепача до вътрешното ъгълче на окото. Спокойно може да си позволите и смесването на няколко цвята в средата на клепача.

Грим за приближени очи

Разкрасяването при вас започва с нанасянето на малко коректор около вътрешните ъгълчета на очите. След това подчертайте тънко ръба на горните мигли с очна линия, като леко може да одебелите в крайните ъгълчета. Подберете меки тонове от сенките си и нанесете тънък слой от вътрешните ъгълчета на очите до средата на клепача. От средата към края на окото територията е запазена за по-тъмните нюанси. Нека цветовете се смесят, преливайки плавно в средата на клепачите. За вас е разрешено и да нанесете повече спирала на външните ъгълчета.

Грим за извити надолу очи

За да повдигнете очите си и да ги накарате да изглеждат неустоимо тук тайната е в поставянето на сенки в посока нагоре и към външните крайчета. Нанесете очна линия близо до линията на горните мигли и смесете сенките по продължение на ръба на очната вдлъбнатина във външните й 2/3 - ти по посока към външните краища на очите. Поставянето на плътна спирала за вас е задължително.

Грим за азиатски очи

Всички знаете как изглеждат азиатските очи. А сега да ги направи още по-красиви. Стъпка едно: нанесете сенки върху клепачите. Стъпка две: с помоща на молив изпишете плътна линия по продължение на ръба на горните мигли. Под долните мигли нанесете по-тънка линия. За да разширите визуално очите си нанесете кафяви сенки под веждите. И накрая покрийте миглите с два-три слоя плътна спирала.