Banner

Sunday, December 2, 2012

5-те най-скъпи модни марки в света

Вижте кои са 5-те най-скъпи модни марки в света и на колко са оценени те.

1. Louis Vuitton
Louis Vuitton е една от най-луксозните модни марки на всички времена. Марката е оценена на 25 милиарда приходи. Брандът се фокусира единствено и цяло върху висококачествени материали и перфектна изработка на всеки един артикул, за който клиентите плащат прескъпо, но пък носят вечно. Да не говорим, че марката вече има и частен остров.

2. Hermes
По последни данни Hermes е оценен на 12 милиарда долара. И дори и да са двойно по-малко от тези на Louis Vuitton, Hermes все пак залага на съвсем различна стратегия. Да носиш чанта с тази марка е нещо изключително, за което може да се наложи да чакаш с години. А ако става дума за модела Birkin, половин живот може и да не стигне.

3. Gucci
Трета в списъка с най-скъпи и спечелили през годините луксозни марки, разбира се, е Gucci. Марката е оценена на стойност от 7,5 милиарда долара, а напредъкът на бранда с годините е толкова фин и елегантен, че съвсем забравихме мига, в който си казахме, че не можем без поне един козметичен комплект и рокля на марката.

4. Chanel
Chanel е една от най-големите модни икони. Всеки артикул с този етикет е предназначен за стилната, независима и силна жена. Но не само това привлича клиентките да пръскат стотици, а понякога и хиляди долари за дрехи и аксесоари на Chanel. Ексклузивните модни линии и серии карат всички да се пристрастяват към наркотика да носят именно този бранд.

5. Cartier
Марката Cartier всъщност е ориентирана предимно към пазара за бижута и часовници. Това обаче не й пречи да бъде оценена на 5 милиарда долара. Клиенти на магазините са все звезди и кралски особи, а като прибавим и кога е основан брандът – 1847 г., няма как всеки един от нас да не иска да притежава един спиращ времето и дъха аксесоар.